Afrika

Afrika is het op een na grootste continent van de wereld, het continent moet alleen Azië voor zich duiden. Het continent beslaat maar liefst 20% van het totale oppervlakte van de wereld en meer dan één miljard mensen wonen in Afrika. Het is een veelzijdig continent, maar het staat vooral bekend om haar prachtige natuur.  Denk hierbij aan de woestijnen, regenwouden, graslanden en savannen. Dankzij het veelzijdige karakter is Afrika het perfecte continent voor een onvergetelijke vakantie. 

Helaas hebben veel mensen ook een ander beeld bij het continent. De meeste mensen hebben namelijk een vrij negatief beeld van Afrika: sloppenwijken, armoede en politieke onrust. Helaas is hier sprake van in een aantal landen in Afrika, maar dat neemt niet weg dat er wel een heleboel landen zijn waar je gerust op vakantie kunt gaan. Het beste voorbeeld is Zuid-Afrika. Dit land is zonder twijfel het meest ontwikkelde land van het continent, mede dankzij de Westerse invloeden. Uiteraard zijn er ook een heleboel andere geschikte vakantielanden in Afrika.

Net als het content zelf, is een vakantie naar Afrika erg veelzijdig. Zo kun je op zonvakantie in Afrika gaan, een heerlijke all inclusive vakantie boeken, maar ook voor een actievere vakantie kun je naar Afrika gaan. Je hebt namelijk verschillende soorten vakanties in Afrika. Denk hierbij aan een zonvakantie, een all inclusive vakantie, maar ook voor de actievelingen onder ons valt er genoeg te doen in Afrika. Denk hierbij aan het beklimmen van de Kilimanjaro, op safari gaan in Kenia of backpacken door het continent heen! Hoe dan ook, er is voor ieder wat wils op dit prachtige continent.

Vakantie naar Afrika | Vakantie Hotspot
Vakantie naar Afrika | Vakantie Hotspot

Populaire vakantiebestemmingen in Afrika

Afrika heeft veel vakantielanden die 100% het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan ZUid-Afrika, Marokko, Egypte, Tanzania en ga zo maar door! Ieder vakantieland in Afrika heeft haar eigen unieke kenmerken te bieden: denk aan de piramides van Egypte, het Krugerpark in Zuid-Afrika en de Victoria watervallen in Zambia. Uiteraard zijn er nog voldoende andere bezienswaardigheden en vakantiebestemmingen in Afrika!

Afrika vakantie tips

Ga jij binnenkort op vakantie naar Afrika? Bekijk dan snel onze blogs over Afrika! Wij behandelen namelijk verschillende onderwerpen in onze blogs, waardoor jij met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan naar Afrika. Denk hierbij aan zaken waar je rekening mee dient te houden, de leukste vakantiebestemmingen van Afrika of algemene tips waardoor jouw vakantie naar Afrika onvergetelijk gaat worden! Al met al kunnen we concluderen dat je voor alles met betrekking tot een vakantie in Afrika je bij de Vakantie Hotspot aan het juiste adres bent.