Noord-Amerika

Noord-Amerika | Vakantie Hotspot

Noord-Amerika is een subcontinent van Amerika. Bij Noord-Amerika denken we gelijk aan de volgende landen: de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Dit is ook vrij logisch, aangezien dit de grootste landen van het subcontinent zijn. Het is echter zo dat dit subcontinent van Amerika maar liefst 23 onafhankelijke landen/staten telt, zoals Cuba, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek. Hoewel feitelijk gezien deze landen tot Noord-Amerika behoren, worden deze landen in volksmond tot Midden-Amerika toegerekend. Dit komt doordat deze landen tussen Noord- en Zuid-Amerika liggen en dus in feite een brug vormen tussen de twee subcontinenten. Ook is de voertaal in deze landen voornamelijk Spaans en zijn de culturele verschillen enorm in vergelijking met de Verenigde Staten van Amerika & Canada. Als wij dus schrijven over Noord-Amerika bedoelen wij dus in feite Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Deze twee landen zijn zo gigantisch dat het de perfecte bestemming is voor een rondreis. Niet zo gek dan ook dat enorm veel mensen die op vakantie naar Noord-Amerika gaan een rondreis doen!

Noord-Amerika (rond)reis

Canada en de Verenigde Staten van Amerika zijn gigantische landen. Canada is zelfs (qua oppervlakte) het tweede grootste land ter wereld, gevolgd door Amerika. Dit betekent dus dat je in ieder geval genoeg kunt zien en meemaken in deze twee landen! Doordat het lang vliegen is en ook een vrij prijzige reis kan zijn, kiezen de meeste mensen ervoor om in Noord-Amerika een rondreis te doen. Op deze manier kun je namelijk van alle prachtige plekken en bezienswaardigheden van Noord-Amerika genieten.

Noord-Amerika | Vakantie Hotspot
Vakantie Noord-Amerika | Vakantie Hotspot

Noord-Amerika: bezienswaardigheden

Noord-Amerika is het perfecte subcontinent voor een rondreis. Maar hoe stel je precies een rondreis in Noord-Amerika samen? Het is namelijk zo gigantisch groot en er zijn zoveel dingen te doen dat het vrijwel onmogelijk lijkt om een reis samen te stellen. Het is echter niet zo moeilijk! Wij raden het aan om een lijstje te maken met bezienswaardigheden/steden die je hoe dan ook gezien moet hebben. Denk bij bezienswaardigheden in Noord-Amerika aan the Statue of Liberty in New York, Niagara Falls op de grens van Canada met Amerika, Banff National Park in Canada en de casino’s van Las Vegas. Bij steden kun je denken aan Toronto, Vancouver, Montreal, New York, Las Vegas en Washington D.C. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke steden die je kunt bezoeken. Gelukkig zijn de wegen in Noord-Amerika zeer goed, waardoor het mogelijk is om de rondreis met de auto te doen. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto de rondreis te voltooien.