Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een subcontinent van Amerika en beslaat maar liefst 17 miljoen vierkante kilometer. Het subcontinent bestaat uit 12 landen en bovendien uit een aantal afhankelijke gebieden. De meest gesproken taal in Zuid-Amerika is Spaans. Er wonen meer dan 400 miljoen mensen op dit subcontinent en het trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Als je naar Zuid-Amerika op vakantie gaat, dan betekent dit dat je meestal meer dan 10 uur lang in het vliegtuig zit. Hierdoor kunnen de prijzen van de vliegtickets een beetje aan de hoge kant zitten. Als je het echter slim aanpakt, dan kun je genieten van alle prachtige steden en bezienswaardigheden die Zuid-Amerika te bieden heeft. Hoe dan? Onze Zuid-Amerika reizen tips helpen je hierbij! Zo raden wij het aan om als je naar Zuid-Amerika op vakantie gaat een rondreis te doen. Lees hier snel meer!

Zuid-Amerika vakantie | Vakantie Hotspot
Zuid-Amerika vakantie | Vakantie Hotspot

Zuid-Amerika rondreis

Je kunt een rondreis naar Zuid-Amerika zelf samenstellen op basis van een aantal plekken die je hoe dan ook wilt gaan bezoeken. Er zijn zoveel leuke steden en plekken in Zuid-Amerika, dat het erg lastig kan zijn om een rondreis samen te stellen. Wat zijn dan in Zuid-Amerika de mooist plekken, die je hoe dan ook moet bezoeken? Wij geven je hier een aantal van de mooiste bestemmingen van Zuid-Amerika, waarmee jij rekening mee moet houden als je door Zuid-Amerika een rondreis zelf gaat samenstellen. Voor een rondreis door Zuid-Amerika zijn deze steden (haast) onmisbaar:

  • Rio de Janeiro, Brazilie
  • Santiago, Chili
  • Buenos Aires, Argentinië
  • Bogotá, Colombia
  • Montevideo, Uruguay

Uiteraard zijn dit maar enkele voorbeelden van steden in Zuid-Amerika die je moet bezoeken. Het lijstje had veel langer kunnen zijn! Wij zullen de leuke vakantieplekken in Zuid-Amerika uitvoerig in onze opkomende blogs bespreken. Naast de leukste plekken van Zuid-Amerika, geven wij ook handige tips waardoor het een reis wordt die je nooit meer gaat vergeten. Hiermee hopen wij jou voldoende inspiratie te geven om door Zuid-Amerika te gaan backpacken. Bezoek dus regelmatig deze pagina als je benieuwd naar Zuid-Amerika haar leukste steden!

Zuid-Amerika bezienswaardigheden

Naast de bovenstaande plekken, kun jij ook je rondreis door Zuid-Amerika samenstellen aan de hand van een aantal bezienswaardigheden. Zuid-Amerika kenmerkt namelijk heel wat unieke bezienswaardigheden, welke zeker weten het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan Salar de Uyuni in Bolivia, ’s werelds grootste zoutvlakte, het beeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro en Machu Picchu in Peru, een van de zeven wereldwonderen. Op basis van deze bezienswaardigheden kun jij je rondreis in Zuid-Amerika samenstellen. Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te bedenken, maar wij hebben de meest bekende gepakt! In onze blogs zullen wij nog veel meer bezienswaardigheden van Zuid-Amerika behandelen.

Zuid-Amerika vakantie | Vakantie Hotspot