Europa

Wanneer je prachtige vakantieoorden wilt bezoeken, hoef je helemaal niet zo ver op vakantie te gaan. Want binnen slechts 4 uur vliegen, kan jij de leukste vakantiebestemmingen bezoeken in Europa. Of het nou een zonvakantie, avontuurlijke vakantie of culturele stedentrip is, in Europa kan het allemaal!
Europa heeft namelijk drie gematigde klimaten, namelijk het Middellandse Zeeklimaat, zeeklimaat en de landklimaten.
In Nederland is er sprake van een gematigde zeeklimaat: de zomers zijn niet te heet en de winters zijn niet te koud. Je hebt het hele jaar kans op neerslag. Vaak is dit in de vorm van regen.
Wanneer je een zonvakantie boekt, zal je naar Zuid-Europa afreizen waar je een Middellandse Zeeklimaat treft. Hier heb je droge zomers en het is wat warmer vergeleken met de gematigde zeeklimaat.
Tot slot heb je ook een landklimaat. Dit klimaat vind je voornamelijk in het oosten van Europa. De zomers zijn flink warm en in de winter vriest het en is er meer kans op sneeuw.
Europa heeft dus een unieke ligging waar veel vakantiemogelijkheden zijn!

Bezienswaardigheden in Europa
bezienswaardigheden euroa

Bezienswaardigheden Europa

Voor degenen die niet kunnen stilzitten, heeft Europa een schat bezienswaardigheden. Vervelen hoef jij je zeker niet! In de grote steden, zoals Parijs en Milaan, kan je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Bovendien kan je hier ook nog eens fantastisch shoppen.  En dit is slechts het topje van het ijsberg. Griekenland heeft namelijk de zonnigste eilanden van heel Europa. Hier kan je heerlijk cultuur snuiven en rustige vertoeven aan de idyllische strand. Elk eiland heeft zijn eigen charmes en is zeker het bezoeken waard. De leukste vakantiebestemmingen in Europa vind je allemaal terug op Vakantiehotspot.

 

Zonvakanties Europa

Ook voor de beste zonvakantie kan je terecht in Europa. Het Middellandse Zeeklimaat is ideaal wanneer je wilt genieten van de zon. De Europese eilanden zijn ideaal om te relaxen, te zonnen, cultuur te snuiven of wanneer je veel van natuur houdt. Naast de Griekse eilanden, zoals Santorini en Kreta, kan je ook terecht in Sardinië en Sicilië (Italië) of naar Mallorca en Ibiza (Spanje). 

Zelfs in de winter kan je genieten van een heerlijke zonvakanties. De Canarische Eilanden hebben een ideale ligging waardoor je het hele jaar door kunt blijven genieten van de zon!

Maar ook als je geen eilanden wilt bezoeken, heeft Europa nog steeds een tal van zonvakanties. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kust van Kroatië, Portugal, Spanje of Frankrijk!

Zonvakantie in Europa
stedentrip in Europa

Stedentrip Europa

Hou je van cultuur? Dan is een stedentrip in Europa echt iets voor jou! Europa biedt een tal van steden die je zeker wel eens gezien moet hebben. Ben je al eens in de grote, bekende steden geweest? Of bezoek je liever de minder bekende steden? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is enorm veel keuze in Europa omtrent stedentrips. Van grote metropolen, zoals London, Parijs en Istanbul tot prachtige pittoreske dorpen in Europa, zoals Manarola, Albarracín, Annecy en natuurlijk niet te vergeten ons eigen “Venetië van het Noorden”, oftewel Giethoorn.