Door het coronavirus kan het nog wel een risico zijn om op vakantie te gaan met het vliegtuig. Op vakantie gaan met de auto ligt dan eerder voor de hand. Hoewel er voldoende leuke vakantiebestemmingen in Europa zijn die je met de auto kunt bereiken, hoef je helemaal niet zo ver te zoeken! Onze Zuiderburen beschikken namelijk over een aantal zeer leuke steden. Ben jij benieuwd welke vakantie plekken in België perfect zijn voor een korte vakantie? Lees dan snel door! Wij bespreken hier 5 vakantie plaatsen in België waar je een paar daagjes kunt genieten. 

Antwerpen

Antwerpen staat bekend als leuke winkelstad, maar er is veel meer te doen! Zo kun je er heerlijk eten, goed uitgaan en bovendien ook door het prachtige historische centrum lopen. Er zijn ook meerdere musea die je kunt bezoeken tijdens je trip naar Antwerpen. Niet zo gek dan ook dat veel Nederlanders deze geweldige stad bezoeken!

De Ardennen

De Ardennen is een geweldige plek om eens heerlijk tot rust te komen. Je kunt hier ook een aantal leuke activiteiten uitoefenen, zoals katoen, fietsen en wandelen. Een voorbeeld van een leuke plek in de Belgische Ardennen, is Durbuy. Het is de kleinste stad van de Ardennen, maar er is voldoende te doen! Zo kun je de grotten bezoeken, door het leuke centrum lopen en Het Labyrint van Barvaux bezoeken.

Brussel

De hoofdstad van België kun je zeker niet vergeten tijdens een korte vakantie in België. De hoofdstad kent veel populaire trekpleisters, zoals Manneken Pis, de Grote Markt en het Atomium. Bovendien is Brussel het bestuurlijk centrum van de Europese Unie.

Vakantie plekken België | Vakantie Hotspot

Gent

Gent is een zeer leuke, sfeervolle stad en staat vooral bekend om haar cultuur & historie. De stad kent veel mooie gebouwen, dus het maken van een leuke foto voor op Instagram zal vast geen probleem worden! Wij raden het aan om door de stad te gaan wandelen, aangezien je zo langs alle leuke bezienswaardigheden komt. Denk hierbij aan Gravensteen, Belfort van Gent en de Korenmarkt.

Ieper

Voor de geschiedenis liefhebbers onder ons is een bezoekje aan Ieper een must have! Deze stad speelde namelijk in de Eerste Wereldoorlog een vrij grote rol en de stad werd ook meerdere malen verwoest. Veel historische gebouwen zijn echter in hun originele staat hersteld. Een bezoek aan het Flanders Fields Museum is zeker aan te raden.

Leave a Reply