België heeft in totaal drie officiële talen. In het oosten wordt er Duits gesproken, in het noorden (Vlaanderen) wordt er Nederlands gesproken en in het zuiden (Wallonië) spreken ze Frans. De hoofdstad van België, Brussel, is zowel Nederlands als Franstalig. Deze grote stad bestaat uit twee gebieden, de ‘Benedenstad’ en de ‘Bovenstad’. De benedenstad ligt rond de Grote Markt en wordt gezien als het arme deel. De bovenstad ligt rond de groene oase en wordt gezien als een stijlvol gebied. Wanneer u in Brussel bent kunt u kennis maken met de Belgische chocolade, Manneken Pis, Kuifje en kunt u genieten van een koud biertje op één van de vele terrasjes. Uiteraard is het leukst om een lekker weekend uit te kiezen om te verblijven in een heerlijk vakantiehuisje. Heerlijkehuisjes heeft een groot aanbod van vakantiehuizen in België waaruit u kiezen kunt. Snel vanuit uw vakantiehuis bent u in de grote en prachtige steden van het land, het strand of de prachtige Ardennen.

België is met zijn uitgestrekte stranden, mooie steden en de natuurrijke Ardennen perfect voor een vakantie dichtbij huis! Ons prachtige buurland, België, grenst ook aan de landen Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. België beschikt over een prachtig kustgebied waar u heerlijk kunt genieten van de zee en het strand. Wanneer u in de zomermaanden op vakantie gaat naar België, is een vakantiehuis aan de Belgische Kust zeker aan te raden! Anderzijds beschikt België over de Belgische Ardennen. Dit is de ideale omgeving voor een fiets- of wandeltocht maar, ook zeer geschikt om te rotsklimmen of te langlaufen, in de wintermaanden. Wanneer u van kust houdt bent u aan het goede adres in België. Bezoek tijdens uw vakantie de kunststeden Antwerpen, Gent, Brugge of Mechelen. Bezichtig de historische gebouwen, monumenten, musea en andere toeristische attracties.

Natuur in België

Een vakantie naar België, zo dichtbij en toch zo verrassend! Op nog geen paar uur rijden van Nederland vindt u tal van mooie plaatsen in België waar het heerlijk vertoeven is. In het zuidelijke deel van België kunt u genieten van een prachtige natuur. Zo zijn de natuurrijke Ardennen ideaal voor een vakantie dichtbij huis of voor een weekendje weg samen met het gezin. Huur een geschikt vakantiehuis in de Belgische Ardennen en geniet van de rust, ruimte en natuur om u heen. Ontdek naast de mooie bossen ook de kastelen, grotten en idyllische dorpjes die hier veel te vinden zijn. Ook is een vakantie naar de Belgische Ardennen zeer geschikt voor sportievelingen. Ga bijvoorbeeld op survival-, mountainbike- of kanotocht of maak een culinaire wandeling in Durbuy. Maak een mooie wandel- of fietsroute en ontdek de glooiende heuvels, vele grotten, kastelen en abdijen. Maak onderweg even een pitstop bij bijvoorbeeld de stad Namen. Deze stad heeft twee grote winkelstraten waar u mooie boetiekjes, winkels en cadeauwinkels vindt. In, het Franstalige gebied van België, Wallonië, vindt u het natuurpark ‘Viroin-Hermeton’. Dit natuurpark staat bij velen bekend als één van de mooiste plekken van België. Wanneer u een wandeling maakt door het prachtige gebied komt u vele kloven, van soms wel 20 meter diep, tegen. Ook zijn er tal van bijzondere planten en bloemen te vinden zoals de orchideeën.

Leave a Reply